Pavel Kvasnička

Zastupitel a radní města Český Brod, předseda Šemberských Stezek z.s.

Moje místo:
Zahrady a údolí Šembery

Mým oblíbeným místem jsou odmala Zahrady a údolí Šembery. Rád jsem s tátou navštěvoval Podviňák, Mlýnský rybník a kouzelný úsek Šembery na červené značce z chatové osady Kozojedy.

Dodnes mě překvapuje, kolik lidí vlastně neví, že téměř celá oblast od Brodu až ke Kostelci, Kozojedům a k Doubravčicím, patří právě našemu městu. Jsem velmi rád za dlouhodobou strategii města, která počítá se zachováním území.

Táta se nesmazatelně zapsal do historie horských kol v Čechách. Protože právě naše Dolánky a údolí Šembery byla jedna z prvních lokalit v ČR, kde se již v roce 1991 uskutečnily závody horských kol. Vybudování Šemberských stezek je vlastně takové pokračování dřívějších závodů a pocta tátovi. Sám dodnes nemohu uvěřit s jakým pochopením město projekt odsouhlasilo a pomohlo s jeho realizací.

Vždy bylo mým snem živit se něčím, co by mělo blízko ke sportu, přírodě a lidem kteří zde žijí. Jsem velmi rád, že dnes stezky lidem slouží. Zastávám názor, že by měla existovat rovnováha mezi ekonomickou, ekologickou a rekreační funkcí lesa. Osobně jsem se trochu postaral o tu rekreační ;).

Mám spoustu dalších nápadů o propojování míst i vesnic s Brodem pro pěší i cyklisty, a je to i důvod proč se ucházím o Vaši přízeň v komunálních volbách. Prosazování projektů spojených se sportem, zábavou a veřejně přístupných volnočasových aktivit je důležité pro skutečně lepší Brod.